50-годишна липа, висока, колкото 8-етажен блок, се стовари върху три коли в ЖК1 в Козлодуй. Дървото е паднало заради силната буря, която връхлетя града вчера.

За късмет пострадали хора няма. Щетите също не са големи, защото дървото се е стоварило върху друго дърво. 

„Бях на работа, а когато дойдох, дървото беше паднало върху колата ми. Но според мен това там не е паркинг, където бяхме спрели колите си. Направихме го, за да ги скрием от градушката. Не виждам някаква вина да има общината”, каза Светлин, чийто автомобил е сред повредените – счупено е предното стъкло, а капакът е изкривен.

Наводнените мазета в града са били отводнени още вчера, каза Виолета Илиева, служител по сигурността на информацията и отбранително-мобилизационната подготовка в общината.

Десетки сигнали са постъпили на дежурния телефон за наводнени улици. Канализацията не е успяла да поеме водата, но благодарение на екипите на общината, ситуацията е била овладяна бързо, каза още Илиева.

При бурята снощи са се излели над 40 литра на квадратен метър в рамките на 30 минути. Сега най-големият проблем, с който трябва да се справят в Козлодуй, са рояците комари.