Отново насилие над жена с почерка на случая „Дебора“. Извършителят е установен и задържан за срок до 72 часа. Повдигнато му е обвинение и предстои да бъде внесено искане за мярка „задържане под стража“.

Случаят е от 12 септември, а сигнал подава служител на отдел „Закрила на детето“. Пострадалата и двете ѝ деца са настанени в кризисен център.

„Осъществена е и принуда чрез заплаха спрямо пострадала, в резултат на която тя е подстригана нула номер. След това тя е изведена по улиците, за да бъде показано това. Нанесен е побой и впоследствие е упражнена принуда. Мотивът за тези деяния е ревност, тя има предходна връзка с друго лице, което нанася телесна на сегашния извършител. Той обвинява нея за това деяние. Заплашил я е с убийство и така е седнала на стола и я е подстригал без нейно съгласие“, каза наблюдаващият прокурор Силвия Начкова.

Извършителят е привлечен като обвиняем за три престъпления - нанасяне на лека телесна повреда, за което се предвижда една година лишаване от свобода или пробация, принуда в условията на домашно насилие - от 3 до 10 години лишаване от свобода и хулиганство при изключителен цинизъм – до пет години лишаване от свобода.

28-годишният мъж е осъждан и преди, но за престъпления против собствеността.