Артър, Албърт или Джеймс? Феновете на британската монархия не спират да гадаят какво ще бъде името на новороденото бебе на принц Хари и на съпругата му Меган, пише агенция Франс прес.

На 6 май се роди първото дете на херцозите на Съсекс – принц Хари и Меган. Те имат син.

Бебето се роди 5:26 ч., в дома им Фрогмор, близо до замъка Уиндзор. Теглото му е 3 кг и 200 грама.

Членовете на кралското семейство често предпочитат класическо име за отрочето си, но е възможно херцозите на Съсекс да направят нетрадиционен избор.

Ако решат да се придържат към традицията, могат да си изберат Чарлз, името на бащата на принц Хари, или на Филип, името на неговия дядо и съпруг на кралица Елизабет II. Артър, Джеймс, Албърт и Едуард също фигурират сред предпочитаните имена както от кралското семейство, така и от букмейкърите.

Артър оглавява класацията според компанията за залагания „Уилям хил”. За конкурентите от „Пади Пауър” фаворити са Александър и Джеймс. Албърт е името на съпруга на кралица Виктория и на бащата на Елизабет Втора, който става Джордж Шести при възкачването си на престола. Това е и едно от имената на самия принц Хари.

Наследникът на Хари и Меган е седми подред за престола и осмото правнуче на кралица Елизабет. Според британските закони то може да има двойно – британско и американско гражданство.