„Проблемът е разпадането на тяхната коалиция. Ние сме опозиция и от ден първи на това управление ги критикуваме и искаме тяхната оставка. Нашият вот на недоверие е на база икономическата политика“, заяви Екатерина Захариева по повод отстраняването на Никола Минчев от председателското място в Народното събрание в „Тази сутрин“.

„Четворната коалиция се разпадна твърде бързо, което не ме учудва, защото тя беше безпринципна коалиция. Всъщност те дори нямат и коалиционно споразумение. Нямат програма. Когато се съберат абсолютно различни политически партии, само и само за да изчегъртват ГЕРБ се стига до това“, смята Захариева.

Според нея не може да се говори за нова коалиция в парламента, която е обединена срещу настоящите управляващи  и доказателство за това е, че ИТН са гласували за актуализацията на бюджета, а ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ са гласували против.

По-думите ѝ настоящата коалиция е безпринципна и поддръжниците на партиите в нея не се харесват. „Вчера г-жа Нинова беше освиркана на протеста, от техните очевидно организирани избиратели", каза Захариева.

С „Възраждане“ няма как да имаме коалиция. Нека мине вота и да видим дали ще има правителство този кабинет, каза Захариева, според която управляващите „предпочитат да направят коалиция“ с партията на Костадин Костадинов.

ГЕРБ няма решение дали ще подкрепи Ива Митева за председател на НС. Тепърва предстои гласуване на процедурата и номинации, каза Захариева.