„Посланик Митрофанова би трябвало да е „персона нон грата“, смята писателят Захари Карабашлиев.

Преди дни хиляди хора се събраха на концерт в центъра на София в подкрепа на украинските бежанци. Организаторите Карабашлиев и Васко Кръпката обявиха, че са събрани 21 хиляди лева и то само с две кутии за дарения.

„Много важна цел на този концерт беше да покажем на управляващите, на президента, които все още не мога разбера защо се снишават, да им кажем – ние сме тук, подкрепяме ви. Ние сме против тази мръсна агресия“, каза Карабашлиев.

„Това е сигнал към самите нас, но най-вече и към управляващите. Това са сигнали към света, към Европа, към Украйна, но най-вече към нашите управляващи“, каза писателят.

Той определи войната в Украйна като нападение срещу цивилизацията така, както я разбираме. „Нашият цивилизационен избор сме го направили, но не и без нашите елити отпреди 25 години. Нека си спомним за тези хора – Петър Стоянов, Иван Костов, Соломон паси, които направиха така, че да сме част от Европа и НАТО“, каза Карабашлиев.

Концертът в помощ на бежанците от Украйна е организиран за три дни с лични средства на участниците. Парите ще отидат при организациите „Отворени врати за Украйна“ и „За доброто“, които ще ги разпределят според своите нужди.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!