Забрана за носене на оръжия на „Таймс Скуеър“ и на други обществени места в Ню Йорк. Това се случва, след като щата прие закон, ограничаващ притежанието на огнестрелни оръжия. Забраната за носене на оръжия на „чувствителни места“ в Ню Йорк влезе в сила в четвъртък.

Сред местата, на които вече са поставени знаци, че носенето на огнестрелно оръжие е забранено, е емблематичният „Таймс Скуеър“ в сърцето на Манхатън, който всяка година е посещаван от хиляди туристи.

Властите на Ню Йорк обясниха, че оръжията ще бъдат забранени още в барове, библиотеки, правителствени сгради и болници.

Темата за оръжията се очертава като основна тема в изборната надпревара за Конгреса. На проява в Пенсилвания Байдън заяви, че е решен да забрани полуавтоматичните оръжия и разкритикува републиканците за нежеланието им да регулират притежанието на оръжия, тъй като според Байдън те се страхуват от лобито на Националната оръжейна асоциация.

Изборите през ноември ще покажат каква е оценката на американците за работата на президента Байдън. Проучвания показват, че 42% е одобрението за Байдън, това е един от най-ниските рейтинги на американски президент, след почти двегодишно управление. Ако демократите загубят двете камари, то на Байдън ще му бъде значително по-трудно да прокарва политиката си в оставащите две години, в които е начело на страната.

Затова той се включва активно в кампанията като агитира в подкрепа на кандидати от демократическата партия, срещу него обаче се изправя основната фигура, която обединява републиканската партия – Доналд Тръмп.