Остава ли безплатният паркинг за депутатите на площада пред катедралата „Св. Александър Невски“? Предишното НС бламира Столична община, която беше взела решение да отнеме привилегията на народните представители и си върна паркинга.

Тогава председателят на НС Ива Митева обяви зоната около катедралата като зона за сигурност и така на практика тя остана паркинг. Настоящият председател на парламента Никола Минчев коментира, че все още не е взел решение по този казус и ще се допита отново до общинските съветници.

„Това е незаконен паркинг, който е обособен като зона за охрана. Зона за сигурност може да има до 20 метра около НС. Депутатите не искат да се откажат от една привилегия“, каза общинският съветник Карлос Контрера.

По думите му с предишния председател на НС не е имало диалог.

Общинският съветник Борис Бонев също е против площадът на „Александър Невски“ да остане паркинг. Той допълни, че не може това да бъде визитката на София.

Председателят на 47-ия парламент Никола Минчев отказа коментар пред камера, но заяви, че ще дискутира казуса с общинарите преди да реши съдбата на площад "Свети Ал. Невски", която сега е в негови ръце.       

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!