Стаята, предназначена за спешна помощ в сградата на дружеството "Автомагистрали", никога не е била използвана като такава. Това заяви председателят на Съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД Десислава Христова.

Според Христова, ако помещението наистина е било предназначено за медицински грижи, би следвало то да се намира на възможно най-ниските етажи, а не на седмия етаж в сградата, в непосредствена близост до кабинета на бившия зам.-директор Георги Котев.

"Според заповедта ключът от стаята се съхранява от домакин, но той изобщо не е имал ключове от нея. Ключове е имал единствено г-н Котев", заяви Десислава Христова.

Никой не знае и кой и кога се е възползвал от помещението, оборудвано вместо с аптечка с лекарства, с мини бар с бонбони, безалкохолни напитки и минерални води, хавлии, чехли и баня с масажен душ.

Снимка: bTV

"Няма записи от камерите. Оказа се, че такива не се съхраняват назад във времето, а само за последните 4-5 дни. Единствено жената, която е чистила стаята, може да ми каже кога и от кого е използвана стаята, но все още не сме говорили с нея, тъй като до днес беше в отпуск", добави Христова.

Председателят на Съвета на директорите на дружеството каза, че няма как да бъде преценено с точност каква сума е била използвана за ремонта на помещението, тъй като тя е била включена към общата сума за ремонта на седмия етаж на сградата, но по преценка на новото ръководство става въпрос за около 8 хиляди лева.