„Кабинетът ще включва хора и от „Демократична България“, и от „Продължаваме промяната“. Това заяви в „Тази сутрин“ народният представител от „Продължаваме промянатаДаниел Лорер.

„За нас е важно, че това е протегната ръка за бъдещето на България. Нашето предложение е към това. Дали ГЕРБ ще реагират положително – съмнявам се. Скептичен съм към тях. По отношение на БСП ще видим дали им е по-важен Изборния кодекс, или мислят какво да направим с тази държава, за да има стабилност“, добави той.

Депутатът от ПП изрази надежди за повече време от президентството за връчването на мандата.

„Скоро ще обявим нашия кандидат за премиер. Нужно е отдръпване на политическите водачи, за да има лесен начин за постигане на разбирателство. Това ще е ползотворно за намиране на съгласие в парламента“, посочи Лорер.

Той коментира и предложения кабинет на Николай Габровски с първия мандат.

„Най-страшното бяха кадрите на ГЕРБ, които се появиха. Начело с дамата, която бидейки шеф на етичната комисия в МВР, не видя проблем с това, че децата ни ги бият на жълтите павета. Още по-страшна беше номинацията на г-н Павлов за министър на енергетиката. Огромният проблем е, че миналата година през септември той подписва отказ България да купи от Азербайджан две трети от договореното количество“, посочи Лорер.

Според него по този начин страната ни продължава да купува по-скъпо синьо гориво от „Газпром“.

„Къде са резултатите от магистралите, къде са резултатите от язовирите – потъват в прокуратурата“, подчерта депутатът от „Продължаваме промяната“.

Изборните правила

Според него президентът Румен Радев е бил последователен за Изборния кодекс и допълни, че БСП вече са подкрепяли въвеждането на машинното гласуване.

„Неизпълнимо е да мислим как отиваме на избори. Битката за Изборния кодекс е битката за следващите избори“, добави той.