Връщат задължителната сутрешна гимнастика в ямболските училища. Идеята е децата да изпълняват физически упражнения преди началото на часовете. Инициативата е на община Ямбол.

„Действа изключително позитивно на учениците. Те с желание изпълняват упражнения, чувстват се приобщени. Определено по-дисциплинирани са предвид по-ранното ставане. Липсва всякаква агресия, това е физически и духовен релакс бих казала. За нашето поколение това е един позитивен компонент“, коментира в ефира на „Тази сутрин“ Мария Тонкова, директор на професионалната гимназия по строителство и геодезия „Кольо Фичето“.

Идеята за връщането на гимнастиката в училище е на Енчо Керязов, който е и зам.-кмет на общината: „Изключително съм радостен, че толкова деца се отзоваха на нашия призив. Откакто влязох в екипа на кмета Валентин Ревански, си поставих такава лична амбиция – да върнем сутрешната гимнастика в ямболските училища. Много българи сме израснали именно с нея. Не знам поради какви причини е спряна по-късно. Надявам се все повече деца да се включат в тази добра практика“, коментира той.

Керязов изрази надежда и другите училища в страната да последват примера и увери, че при изпълнението на упражненията се спазва дистанция между учениците, предвид ситуацията с COVID-19.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!