"Начинът, по който „Продължаваме промяната“ беше представен в началото, създаде известни колебания сред нашите членове, че едва ли не президентът се отказва от БСП", заяви в „Тази сутрин“ Кристиан Вигенин от БСП.

„Последните дни дадоха ясно да се разбере, че този проект не е създаден от Румен Радев. Струва ми се, че колкото повече минава времето, толкова повече изглежда, че това е просто бизнес проект, който ще бъде регистриран по Закона за политическите партии. Това е едно акционерно дружество, което в момента набира капитал“, добави той.

По думите му участието на Кирил Петков и Асен Василев в служебния кабинет е било използвано да трупат популярност и да си правят пиар.

“За мен винаги е стоял въпросът защо е това бързане да се направи, тъй като формирането на една политическа партия изисква време и ясни принципи”, каза Вигенин.

Депутатът от БСП заяви, че партията категорично стои зад кандидатурата на Румен Радев и се надява, че по този начин вече окончателно са затворили всички спекулации, които са вървели в последните месеци.

„Няма да се опитваме да слагаме Радев в „тесни партийни дрехи“. Той заслужава нашата подкрепа“, допълни Вигенин.

Тази вечер ще бъде обявен Инициативният комитет за издигане на кандидатурата на Румен Радев за президент, както и неговият председател.

„Комитетът е преди всичко знак към обществото за това, че президентът Радев продължава да бъде партийно необвързана фигура, а човек, който показа, че има качествата да води страната. Огромната част от местните структури на БСП подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова. Разбира се, в някои структури има и други имена, които са изпратени към националното ръководство, но преобладаващата подкрепа е за Радев“, добави той.