Липсата на Цветан Цветанов в Народното събрание се усеща – никой не отрича, че Цветанов е добър организатор и работеше добре със структурите.

Това каза в „Тази сутрин” председателят на комисията по култура в парламента и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

„Всяка партия е като бизнес – има един собственик, учредител, създател. Бойко Борисов е създателят и естествено той е лидер – вътрешнопартийните проблеми е хубаво да се решават вътре в партията. Това е ситуация, която е в ущърб на партията”, коментира Рашидов.

Снимка: Ладислав Цветков

Във връзка с проверката на КПКОНПИ по скандала „Апартаментгейт”, Рашидов заяви, че пазарната икономика не трябва да се бърка с конфликт на интереси. „Попаднаха ми имотните декларации на много хора и май нито един не е на пазарни цени, доста е мешана салатата – ще зареват всички, които говорят на тази тема. Всички купуват на данъчна оценка”, каза той.

Рашидов заяви, че присъствието на депутата от ДПС Делян Пеевски в Народното събрание е полезно и каза още, че би било хубаво да го виждат по-често в парламента.

„С Йордан Цонев предложиха няколко интересни законопроекта. Гледам, че вкарва законопроекти – това е основната част от работата на един депутат”, посочи народният представител.

Снимка: Ладислав Цветков

По думите на Рашидов, държавата трябва да финансира партиите, за да бъде политиката независима, въпреки че от ГЕРБ предложиха партийната субсидия да бъде намалена на 1 лв.

Депутатът допълни, че намаляването на парите ще доведе до други проблеми. „Аз разбирам ГЕРБ и аз бих направил така, ако бях лидер на ГЕРБ. Естествено е Борисов да се ядоса и аз бих се ядосал”, допълни Вежди Рашидов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!