„Весела ферма“ в търновското село Хотница посреща деца от цялата страна. Животните в стопанството са около 40 и всички със статут на равноправен член на семейството.

Снимка: btvnovinite.bg

Животът на Вера и Виктор е едно 20-годишно приключение. Семейството се грижи за кози, овце, магарета, прасета, гъски и коне. Но те са само част от фамилията на свобода, сдобила се още с прозвището „Бременските музиканти“.

Вера и Виктор споделят, че приемат животните като техни деца. Животните са приучени и на гостоприемство.

Снимка: btvnovinite.bg

Идеята на стопаните е да върнат децата към природата, да скъсят дистанцията им със заобикалящия ги жив свят и да помогнат за преодоляването на страха им от животните.

Снимка: btvnovinite.bg

„Сякаш природата ни е чужда, сякаш животните са ни непознати и чужди. Това виждаме по реакцията на много деца, които идват тук и се плашат от агънцето. Викат: „Олеле, мамо, ще ме ухапе, ще ме ритне“, разказва Вера.

Боян вече е приятел с обитателите на фермата. Освен, че знае как изглеждат на живо видовете животни, които не среща в града, с лекота опитва и да общува с тях.

Снимка: btvnovinite.bg

Вратите на „Веселата ферма“ са отворени целогодишно. Входът е свободен. А урокът е, че можем да имаме приятели и на четири крака.