Собственикът на ФК „Славия” Венцеслав Стефанов призна, че той е запознал Корнелия Нинова и Леонид Решетников.

Той обаче е категоричен, че в разговора между двамата никога не е имало шпионски умисъл.

За първи път информация за това посредничество излезе от Николай Малинов, който в ефира на bTV заяви, че Стефанов му е искал телефонния номер на Решетников.

„Генерал Решетников не е предлагал Румен Радев за президент. Решетников беше информиран тук на срещата с Корнелия, че те са се спрели на генерал Радев от Корнелия Нинова и той каза следното: „За мен той е достоен човек, завършил е две академии в Съединените щати. Истински генерал, генерал от авиацията – би могъл да бъде достоен президент. Той просто изрази мнение, не одобрение”, каза Стефанов в „Тази сутрин”.

По думите му Нинова е поискала да се срещне с Решетников. Срещата им протекла в неформална обстановка.

Не се харесаха и двамата, защото Решетников има по-монархически виждания. Корнелия е била малко по-соц в разговора – за левите сили. Той ѝ е казал, че според него такива по-социалистически методи нямат бъдеше в България”, добави Стефанов.

На въпрос подходящо ли е номинацията за бъдещ президент да бъде обсъждана с генерал от Русия, той отговори: „Българските политици всеки ден обсъждат плановете си с американското посолството – това проблем ли е? (…) Шпионски скандал не може да има. Това няма връзка с генерал Решетников”.

Вижте целия разговор във видеото.