Паяк вдигна автомобил с дете в Плевен. Сцената се развива в близост до паркинг на голяма търговска верига, а очевидци са засекли изплашената майка да тича след паяка, за да обясни, че в колата има дете.

Репатриращите казват, че колата е била със силно затъмнени стъкла, заради които не са видели, че на задната седалка има 10-годишно дете.

„Дори имаме практика да почукваме върху вратата или стъклото. Не открихме присъствие на хора“, каза Радослав Тачев, участвал в операцията по вдигането на колата.

По думите му автомобилът е бил паркиран в нарушение поне 30 минути.

„Родителите не са потърсили общината, това видео ще изиграе възпитателна роля за хората“, смята Венцислав Кътинов от „Обществен ред и сигурност“ в Плевен.

Той добави, че семейството не е било глобено за нарушението от човешка гледна точка.

Кметът на Плевен Георг Спартански каза също, че не може да прецени чия е вината, тъй като и родителите не е трябвало да оставят малолетното си дете само в автомобила.

"Благодаря на гражданина, който е заснел видеото, то ще има възпитателна роля у хората да не оставят сами децата в автомобилите", каза Венцислав Катинов, директор на Дирекция "Обществен ред и сигурност", Община Плевен.

По случая не е извършена проверка, защото няма официално подадена жалба.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!