Мобилни екипи за ваксинация срещу COVID-19 тръгват към по-малките населени места у нас. От здравната инспекция в областния град се разпределят дозите за личните лекари и мобилните екипи.

Днес линейка се отправи към Ахтопол - населеното място, останало без джипи и където хората се притесняваха как ще получат ваксина.

Жителите на Варвара и Бродилово също ще бъдат посетени от мобилен екип днес. 

„Това е началото на една кампания, която започнахме за доставки до трудно достъпните села. Във всяка община има населени места без лични лекари, с абсолютно всички кметове сме направили организация – общопрактикуващи лекари или нашите мобилни екипи ще извършат имунизация на желаещите граждани от тези места“, обясни директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. 

Той обясни, че предварително се прави организация и се знае колко са желаещите за имунизация, преди да тръгне мобилният екип. Освен служители на РЗИ спешни медици също са част от въпросните подвижни ваксинационни пунктове. 

В Ахтопол 25 души предварително са изразили желание да получат доза. Жителите на най-южния град по българското Черноморие заявиха, че вчера вечерта са били уведомени от кметския наместник за предстоящата ваксинация. Днес се изви опашка пред пункта за имунизация, а желаещите са многократно повече от предварително изразилите желание.

Д-р Паздеров посочи, че интересът към ваксините в областта е голям, имунизации се правят в 22 кабинета в Бургаско. Той уточни, че през седмицата „зелените коридори“ работят от след обяд и призова бургазлии да не се редят още от сутринта. 

Още един мобилен екип ще тръгне днес от РЗИ-Бургас. Той ще ваксинира служители в предприятия от района.