Нови случаи на коронавирус в училища и детски градини имаше и през последните дни в страната. Първокласник от училище "Свети Константин Кирил Философ" е диагностициран снощи в Пловдив, а класът му е карантиниран. От началото на учебната година досега под карантина са поставени над 500 ученици.

Директорът на Центъра по заразни и паразитни болести професор Тодор Кантарджиев заяви, че след първата седмица в клас заболелите ще се увеличат.

Три групи в детска градина в Монтана в момента са под карантина след положителни проби на две деца и 8 души от персонала.

Новите случаи са от вече карантинираните групи в детската градина. Те са три от общо петте тук, останалите две групи продължават да приемат. Днес обаче малцина родители доведоха децата си в тях и те останаха полупразни.

Очаква се следващите резултати да са ясни на следващия ден следобяд.

Детското заведение ще продължи да работи, направена е дезинфекция, до края на деня ще се изследва целият персонал. Две групи продължават да идват на детска градина, каза Елена Тодорова от РЗИ – Монтана

Според персонала на детското заведение противоепидемичните мерки са спазвани стриктно.

"Отделни входове за всички групи и само на открито, всичките тези месеци само на открито и по график", заяви Биляна Найденова, медицинска сестра в ДГ „Слънце“ – Монтана.

Към момента няма данни за заразени с COVID-19 в училищата в Монтана.

Днес в детската градина продължава изследването на целия персонал, резултатите се очакват утре. Проби на деца няма да бъдат вземани.