Вторият популярен участник в новия сезон на „Фермата” е Ваня Стамболова – една от най-успешните ни състезателки по лека атлетика, златна медалистка. Тя сама подава документи за участие. В писмото си до екипа на предаването пише: „Спортът ми липсва. Липсва ми теренът, иска ми се по някакъв начин да надскоча себе си”.

Иска да е първата жена победител във „Фермата”.

Снимка: bTV

Спортистката вярва, че може много да научи от участието си във "Фермата", но има какво да предаде и на конкурентите си: „Досега не съм имала никога село, не знам какво е селски живот и много ми се иска да придобия едни умения, които може да ми бъдат в полза в бъдеще и да се върна малко назад във времето, без мобилни телефони, без технологии, което ще е доста отпускащо за мен. А това, на което мога да науча останалите участници, е надявам се борбеност, хъс, издръжливост”.

Стамболова казва, че "Фермата" е патриотично и градивно предаване, учи ни на съпричастност, колективен дух, да си помагаме в трудности и да се връщаме по-често към корените и земята си.

Снимка: bTV

Смята, че родолюбието е в сърцето – или го имаш в кръвта си, или не.

Сила, хъс, воля за победа

През „Фермата” мина друг голям български спортист – волейболистът Владимир Николов. В студиото на „Тази сутрин той коментира, че Ваня Стамболова безспорно има повече шанс, защото при нея всичката сила върви и с един хъс и воля за победа, които ще й дадат преднина. По думите му тя е много силна и мотивирана.

Николов коментира, че вътре е бил много щастлив, докоснал се е до миналото, което му е подействало релаксиращо и отпускащо. Той прогнозира, че Ваня ще бъде един от финалистите в този сезон.

Относно това, че в бъдещия формат ще участват и много българи от чужбина Владо подчерта, че може би ще се направи един паралел между успешните хора у нас и в чужбина. Според него това ще покаже на българските емигранти, че у нас също може да се реализираш успешно. Той лично избира да се върне в страната ни, защото положението тук се подобрява.

Миналата седмица ви представихме първото известно лице в риалити формата – Дидо от Д2.

Мотото на новия четвърти сезон на риалити формата е „Съединение”. В продължение на три месеца „Фермата” ще има мисия да обедини българите от всички краища на света и ще коментира горещи за съвременния българин теми като емиграцията, съхраняването на националното самосъзнание и българските ценности.

Прага на „Фермата” ще прекрачат 20 участника, сред които и популярни личности, които заедно с останалите фермери ще се състезават за голямата награда от 100 000 лв.

Стартът е на 7 септември от 20 ч. по bTV.