280 дози от ваксината бяха поставени в първия ден от имунизацията в Пловдив. Престои поставянето на още 600 днес. 

В общинската болница „Св. Мина“ ваксините са приключили. Трима лекари на възраст над 85 години са били ваксинирани вчера в тази болница.

Проф. Петър Петров – управител на здравното заведение, съобщи че вчера общо са били ваксинирани 35 медици. Има заявени още 25, но ще изчакат новите дози.

Д-р Николай Янев, шеф на Вътрешното отделение, е поставял ваксините на своите колеги лекари и медицински сестри. Самият той също се е ваксинирал.

„Чувствам се отлично след ваксината, нямам никакви оплаквания. Напълно нормално и спокойно премина процесът, стегнато и организирано. Бяха раздадени информирани съгласия и информация за естеството на ваксината“, обясни д-р Николай Янев.   

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му ден-два след поставянето на ваксината трябва да се следи за странични реакции.

Д-р Любомир Шенчев от Хирургичното отделение на болница „Св. Мина“ също е сред ваксинираните. Той обясни, че няма никакви съществено оплаквания освен лек дискомфорт в областта на апликацията, което по думите му е нормално за една мускулна манипулацията. 

"След ваксинацията се чувствам по същия начин, както и преди ваксината. Апелирам към хората да се ваксинират, защото това е единственият начин да се справим", посочи и медицинска сестра, която работи в COVID отделението.