Концерт в памет на певицата Ваня Костова в неделя в Летния театър на Бургас ще събере нейни почитатели, приятели и колеги. Билетите за спектакъла са изкупени още преди месец.

Първата част на музикалното събитие е по автобиографичната книга на един от най-популярните български автори на песни Стефан Диомов – „Белите и черни клавиши на моя живот“. Втората част ще бъде изцяло посветена на Ваня Костова. 

"Ще се случи нещо много хубаво, но и тъжно. Ще участват много певци, които искат да пеят нейни песни. Ще бъде хубаво!", каза в "Тази сутрин" Диомов. 

Един от изпълнителите на концерта ще бъде Боян Михайлов, син на Ваня Костова. Според него да се пее нейна песен е много трудно, защото майка му е била неподражаема.

"За да изпееш нейна песен, трябва да се абстрахираш от нейното изпълнение, за да я изпееш като себе си", уточни той. 

На сцената на Летния театър ще се качи и внучката на Ваня Костова - Ванеса, която ще пее в дует с внука на Стефан Диомов. 

"Тя е наследила нейното добро сърце и музикалност. Надявам се да се превърне в част от четвъртото поколение певци в нашия род", разказа баща ѝ.

В събота Бургас ще бъде домакин и на националния конкурс за песен "Бургас и морето". На него Боян Михайлов ще изпълни песен на Ваня Костова, която никога досега не е пята. Тя е по музика на покойната певица и стихове на Пламен Гочев. 

"Песента не е звучала никъде, явно майка ми е искала аз да я изпея. Преди две години изплю камъчето и каза, че ако аз не я изпея, и тя няма да я пее", издаде повече за изпълнението синът на обичаната певица от формация "Тоника".