"Не е важно да си най-добрият, важното е да си най-различният" - думите са на неповторимия маг Астор, който ни напусна на 78 години. Колко различен беше той в живота, който също смяташе за илюзия - споделя неговият приятел Ненчо Илчев по време на гостуването си в студиото на "Тази сутрин".

"Той беше абсолютно земен човек, живееше в къщата си с любимото си куче. Винаги е имал куче до себе си, много ги обичаше и те много го обичаха", сподели Илчев.

"Около него винаги имаше много ученици и хора. Винаги имаше хубаво чувство за хумор. Той непрекъснато разказваше вицове и смешни истории", допълни актьорът и илюзионист.

"Той владееше най-трудния жанр за мен в илюзионното изкуство – това е комичната магия, защото е свързано не само с ловкост на ръцете, но е необходим и артистизъм", заяви той.

 

"Първата ми среща с него беше с неговата кутийка за фокуси, която ми купиха майка ми и баща ми", спомни си Ненчо.

Илчев дори показа книжката от кутията, която пази като скъп спомен и до ден днешен.

 

"Той имаше много ученици и последователи и те обичаха да се събират в къщата му, за да събеседват с него", каза Илчев.

"Астор приживе дари целия си реквизит на своя ученик Арсен – едно момче от Варна, което е страхотен илюзионист. Заедно с него ще направим една изложба, за да виждат и знаят хората в бъдеще за тези големи личности и илюзионисти, които сме имали и са работили в България и целия свят. Астор много се радваше, че ще има Музей на илюзионното изкуство", допълни той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!