Три години след палеж – мъж чака обезщетение. През 2020 г. два автомобила, собственост на пострадалия са били опожарени, задържани до днес няма. Виктор работи в чужбина. Връща се в България за 10 дни. Сутринта на 28 май 2020 г. пламъците обхващат три превозни средства, паркирани в центъра на Пазарджик.

Две от тях са собственост на Виктор.

Снимка: bTV

"Събудиха ме съседите по телефона. В 4:30 ч. дойдох. Екип на пожарната е загасил колата, но тя вече беше изгоряла“, казва потърпевшият Виктор Хавальов през май 2020 г.

„След като на място е извършен оглед от дежурна група на Районното управление в Пазарджик, е установено, че се касае за умишлен палеж“, обясни Мирослав Стоянов, говорител на ОД МВР-Пазарджик.

Снимка: bTV

Неволен потърпевш е и съседът на Виктор – Димитър Вучев, чиято кола също е изгоряла наполовина.

„Колата, която съм купил, струваше 30 000 лева и отделно вътре 10 000 и 100 евро в яке“, обясни Хавальов.

Снимка: bTV

Дни след палежа той получава заплахи.

„Лицето Хикс, което го установих кой е, защото получих заплаха и опит за убийство. Каза ми, че ще ме убие, че ще ми запали всичко. Този човек някой го е излъгал за някаква любовна афера с жена му“, разказа Хавальов.

Според МВР обаче няма заподозрени за палежа. Докато чакат да задържат подпалвача, Виктор и съседът му предават за скрап автомобилите си. До момента не са обезщетени, тъй като не е ясно кой е подпалил автомобилите им.

Преди няколко месеца потърпевшият разбира, че човекът, от който е получил заплахите, е арестуван за пране на пари.