Месец преди Коледните празници, десетки доброволци се събраха заедно, за да помогнат на незрящия Мартин и баща му Никола. Те направиха пълен ремонт на дома им. 

Апартаментът на двамата мъже е изцяло реновиран и преобзаведен. Никола разказа, че никога нямало да се справят сами без помощта на доброволците. 

„Аз съм безработен, грижа се за него денонощно, личен асистент съм му. Хората все ни отбягваха, нямаха добри намерения към нас, защото той е инвалид и оставахме изолирани“, каза още бащата на незрящия мъж. 

Никола заяви, че новата обстановка му дава както нови надежди, така и вяра в доброто. „Тия хора за три дни направиха едно чудо, на което все още не мога да повярвам. Толкова години аз не можех да го направя, а те само за три дни. Много съм им благодарен, да са живи и здрави и все така да помагат“, посочи Никола. 

Мартин сподели, че се чувства много добре в ремонтирания апартамент. Доброволците разказаха, че случайно се запознават с нуждаещите се баща и син. Докато търсел място за паркиране, Ангел видял Мартин и попитал дали младият мъж има нужда от помощ. 

„В рамките на тази година аз им помагах с дребни неща, но след разговори с Никола видях, че тук може да се направи нещо по-голямо – ремонт. Свързах се с Лео Кадели, на чиято платформа съм последовател. Той реагира много бързо. Около 50 души от цяла България се отзоваха“, заяви Ангел.