Полиция и доброволци издирват изчезнал мъж от село Багренци край Кюстендил. Той е на 63 години и е в неизвестност от три дни.

63-годишният мъж е в неизвестност от вторник след като пренощувал при свой приятел. Днес близките му обявиха и парична награда за човека, който го открие.

Четвърти ден роднини търсят Божидар по въздух и земя, с термокамера и дрон. 

Близките на Божидар го виждат за последно в понеделник. Тогава мъжът тръгва за съседното село Ямен, за да повери овцете си на свой приятел.

„Видях го последно в понеделник сутринта, той беше на село с негов приятел, гледаше животни, но реши да ги махне. Натоварили се животните, за да ги вземе неговият приятел и да се грижи за тях“, разказва Николай - племенник на изчезналия мъж.

Пристигат, разтоварват животните, нощуват и на следващия ден на обяд чичо ми тръгва за цигари.

„На следващия ден на обяд чичо ми тръгва за цигари в посока към заведение, което се намира на три километра по асфалтов път. От тогава следите му се губят“, разказа още Николай.

Приятелят му Валери подава сигнал в полицията. Отчаяни близките продължават търсенето и днес. 

„Претърсихме околността, никой от хората, които разпитахме по къщите, не го е виждал. Обходихме и срутени постройки наоколо, но никъде не видяхме следа от него“, споделя Вера.  

Мъжът е без здравословни проблеми. От полицията в Кюстендил работят по случая.