Последствия от коронавируса са не само преки, но и косвени. Забранени са всички масови прояви, дори благотворителните, свързани със събирането на пари за животоспасяващи лечения и операции. За един такъв случай от Силистра разказва екип на bTV.

„Здравейте, мили хора. Казвам се Иванина Добринова, майка съм на две прекрасни момченца. Но за жалост в началото на декември месец целият ми живот се преобърна…“: Така започва отчаяната си изповед 27-годишната майка, която в момента лекари в чуждестранна клиника се опитват да спасят. Всичко се случва в края на миналата година, когато варненски медици откриват тумора и разсейките по тялото. Следват операции, животоспасяващи манипулации и импланти.

До семейството достига информация за клиника в чужбина, където успешно са лекувани хора с подобни заболявания.

„Свързахме се с болницата там и ни направиха предложение. Обаче сумата, за която става въпрос, е голяма“, каза съпругът на Иванина.

И идва часът на близките и приятелите. За Иванина научава цяла Силистра, следват благотворителни изложби, дарения, разпродажби, призиви, специална страница в социалните мрежи - "Дайте шанс на Ивето".

Събрани са средства тя да започне химиотерапиите и лъчетерапиите, но са нужни още поне 60-70 хиляди лева.

Появилата се зараза обаче стопира всички предвидени прояви и хвърля в тревога близките. Планираните два благотворителни концерта не могат да се състоят.

И докато 2-годишният Габриел още не осъзнава ситуацията, то по-големият му брат – Даниел, непрекъснато пита за майка си.

На магнитната дъска вкъщи подредени от децата стоят две простички думи, които казват всичко: "Обичаме те".

Ето и данни на сметката на Иванина, на която можете да помогнете със средства:

Иванина Добринова Костадинова (УниКредит Булбанк)

BGN - BG07UNCR70001523884979

EUR - BG77UNCR70001523885271