Предлагат улица в столичния квартал „Подуяне“ да бъде кръстена на журналиста Милен Цветков. Районна администрация „Подуяне“ подкрепя внесеното в Столичния общински съвет предложение.

„Колегите му от последното му работно място – ТВ 1, предлагат улицата пред нея да бъде преименувана. На нея има много малко блокове и жилищни сгради и е разумно да я преименуваме в негова чест“, смята общинският съветник от "Демократична България" Симеон Ставрев.

В подписката са се включили хора от телевизията и от предприятията, които са разположени на тази улица. Обществените нагласи са положителни, няма да е сложно като процедура, смята той.

„Ако се приеме предложението, улица „Милен Цветков“ ще започва от стадион „Георги Аспарухов“ до Малашевски гробища. На нея има много малко административни адреси и тя не е много дълга“, каза още Симеон Ставрев.

„С радост приехме предложението. Милен Цветков беше много ярка личност, достоен журналист с голям принос за свободното слово в България. Затова район „Подуяне“ подкрепи предложението“, отбеляза зам.-кметът на района Петър Митев.

След внасянето на предложението, то ще бъде разгледано в Комисията по култура и образование, след това ще бъде гласувано от общинския съвет и кметът на Столичната община трябва да го публикува в ежедневник. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!