Започна тестване на децата, които са били в контакт със заразените с коронавирус в столичното 55-о училище. Положителни проби дадоха 8 преподаватели вчера.

Въпреки случаите на заразени преподаватели учебният процес продължава нормално. Тествани са всички работещи в училището, в което учат 1600 деца.

Първите ученици започнаха да пристигат още в 7:30 ч. И до тях, и до родителите им е достигнала информация за коронавирус сред преподавателите.

Някои родители признаха, че се притесняват, но предпочитат да не се паникьосват. Споделят, че са доволни от организацията.

Спокойни са и преподавателите - училището е голямо и контактните са малко, казват те. Учениците са разделени на два потока.

Родителите на учениците, контактували със заразени преподаватели, са уведомени. Днес в Столичната регионална здравна инспекция започва тестването на децата от тези класове.

Инфектираните учители  се чувстват добре. Занятията за класовете им ще бъдат възстановени още в понеделник. Карантина на този етап не се налага.

Стаите, в които са преподавали заразените учители, остават под карантина до утре.