Ученици в благоевградско училище се оплакват от сексуални намеци и неприлично поведение от страна на  техен учител. Преподавателят е уволнен, но обжалва решението на директора.

Ученици, родители и учители излязоха на протест.

Случаят е от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Родители споделиха, че учителят е използвал нецензурни думи по време на онлайн часовете.

Цветелина разказва, че учителят търсил контакт с нея на живо и в интернет: „Коментира му сторита, снимки. Казва колко съм хубава, устните щял да ми изяде, че имам хубаво тяло, такива неща.

„Не съм съгласна да уча някъде, където има учител със задни мисли за децата и като цяло за ученичките. Не ѝ е комфортно“, разказа една от ученичките. 

Снимка: btvnovinite.bg

Класният ръководител Василка Маркова коментира, че всички деца масово започнали да отсъстват от часа по физическо възпитание. На въпрос защо отказват децата ѝ отговорили, че е заради непристойното поведение на учителя. 

„Тогава те разкриха неговото поведение, за ухажванията. Задавал им въпроси от типа: „Тази сутрин правихте ли секс“. Това ме възмути и отврати, не мога да допусна, че учител, който трябва да дава пример и да възпитава“, допълни тя и уточни, че имала информация, че въпросният преподавател продавал цигари на по-ниски цени на учениците. 

Снимка: btvnovinite.bg

По думите ѝ има 12 жалби към въпросния учител, като всяко едно от децата е цитирало думите на преподавателя към него. Уволненият учител отхвърля обвиненията и според него това е плод от страна на учителите към него, които са настроили децата срещу него.  

Днес в съда се гледа делото за уволнението на учителя. Пред екипа ни той заяви, че всичко е скалъпено и ще го коментира след приключване на делото.

По казуса с жалбите за сексуален и психологически тормоз, прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство.