Глутниците бездомни кучета са обичаен пейзаж в Пазарджик. Общински приют или служба, която да ловят по-агресивните няма. Така някой решава да вземе нещата в свои ръце.

Снимка: btvnovinite.bg

„За последните 6 месеца натровените кучета в града са над 30. Примамките се разпръскват в Южната промишлена зона на града и квартал "Запад". Методите са различни - от пирони до силна отвора, скрити в парчета месо. Последният случай е от миналата седмица, а по улица "Мильо Войвода" все още лежат труповете на кучетата“, разказва Атанас Павлов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Случвало се е три пъти, това е третият път. Ние имахме две кучета пред склада - седяха си, хранехме ги, не бяха заплаха за никой, но покрай сухото гори и мокрото. Нашите кучета явно бяха яли от тая отрова“, допълва мъжът.

„Това е един варварски, дивашки начин. Това са хора без акъл и мозък. Оттук минават и хора. Минават и роми. Взимат от земята и слагат в устата и ще се изтровят и хората“, коментира Спас Георгиев.

След сигнал на телефон 112 полиция идва да констатира случая. Той придобива оттенъци като от филм на ужасите - аутопсиите на кучетата се правят на място.

Снимка: btvnovinite.bg

„Дръпнаха едно пале (дървена скара – бел. р.), което е отсреща. Сложиха отгоре кучетата и ги разрязаха на място, което е крайно неприятно. На никого няма да му е приятно да мине и да види как режат кучета. В Пазарджик, доколкото знам, няма никъде, където да се прави аутопсия на животни“, разказва Цветанка Гергинска.

Работещите тук не се изненадани от поредното умишлено изтравяне.

„Хората се оплакваха. Имах колега, който ми показа захапване от куче на глезена, което също не е приятно“, допълва Цветанка.

Споделя, че никога не е виждала някой да лови тези кучета и заключава: „Ако може да има приют, който да ги прибере някъде, ситуацията ще бъде друга. След като общината не поема отговорност, хората са решили да си я поемат“.

По случая е образувано досъдебно производство.