50 българи са заявили в българското посолство в Москва желание да напуснат Русия. След затварянето на въздушното пространство на ЕС за руски самолети, както и реципрочната мярка на Кремъл, тази задача е значително затруднена, но не и невъзможна, казва кореспондентът на bTV Мила Кудрина.

Дипломатите ни обсъждат варианти и един от тях е сънародниците ни да бъдат извозени с автомобилен транспорт или с рейс до границата с Естония и Литва и оттам вече те да излетят за България.

Междувременно все повече се затягат санкциите срещу Русия. Няколко крупни руски бизнесмени, сред които Михаил Фридман и Олег Дерипаска излязоха с призив да се спрат военните действия.

Кремъл пък критикува решението на ЕС да доставя оръжие на Украйна. По този повод говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че доставката на оръжия ще се трактува като „недружествена“ от страна на Москва и няма да допринесе за деескалация на ситуацията в региона и дори той каза, че това може да доведе до по сериозни последствия, без обаче да уточни какви са те.