100 души строят сцената в НДК, която пресъздава Парижката опера в шедьовъра на сър Андрю Лойд Уебър световноизвестния мюзикъл "Фантомът на операта".

Издигат стотици тонове декори, техника, реквизит за една от най-мащабните продукции, идвали някога у нас. Участниците сменят над 230 костюма, в постановката има 22 смени на сцени, 281 свещи, 250 килограма сух лед и 10 машини за мъгла и дим.

„Това е емблематична роля. Актьори от всички краища на света мечтаят да изиграят Фантомът. В театъра има такива може би 4 или 5 шоу продукции - които всички разпознават, и „Фантомът“ е една от тях“, коментира актьорът Надим Нааман, който влиза в емблематичната роля.

„Това е роля, за която мечтая от 10-годишна. Пея и танцувам от 8-годишна“, казва Джорджа Уилкинсън, която влиза в ролята Кристин.

„Започнах да мечтая за тази роля преди 10 години. Тогава играех ролята на Раул и си поставих за цел някой ден да съм Фантомът. И така - един ден режисьорът ми се обади да ми предложи главната роля. Имах една година да се подготвя“, споделя Надим Нааман.

“Наистина много неща се случват на сцената. Тази роля е много изискваща, Трябва да можеш да танцуваш, да играеш, да пееш, и то на много високо ниво. Но предизвикателствата много ми харесват“, посочва Кристин.

„Като погледнете героя, по пътя си той извършва много непростими неща, той е убиец, държи се лошо с Кристи и я манипулира, Но мисля, че той се изразява като дете. В него има една ранимост. Той прекарва целия си живот в самота, така и не се научава да живее и когато се ядоса, става по детски уязвим. Това схващане е разпространено сред публиката ни по целия свят - че ако се държим лошо с някои хора, те няма да се държат по приемлив или безопасен начин с останалите“, обяснява Нааман.

„Да, той извършва ужасни неща, но накрая почти можеш да му простиш, защото виждаш колко болка е понесъл в миналото си“, допълва Джорджа Уилкинсън.

Във всяко представление участват над 130 души. "Фантомът на операта" ще се играе в цели 14 представления в рамките на 10 дни от 11 до 21 април в зала 1 на НДК.