„Мамо, съседът отдолу преби баба, ето ти полицията” – по този ужасяващ начин Ива Люцканова разбрала в събота следобед, че майка ѝ е била пребита без никаква причина от млад мъж пред апартамента на семейството в столичния квартал „Толстой”.

Пред очите на деца.

Пред камерата на bTV Люцканова разказа, че живеят в апартамента от 3 месеца, като чували от съседи да избягват 24-годишния Габриел Иванов, но не са имали контакти с него.

Снимка: bTV

До нощта преди побоя: „Цяла нощ след 12 ч. буйстваше отдолу, чуваше се чупене на мебели, падане на шкафове, псувни, крясъци, беше страшно. След което се качваше, тичаше по стълбите и звънеше на нашата входна врата. Сливаше долу, отново блъскаше. Чуваше се ясно как се заканваше: „Тези новобранци много ме дразнят, ще им счупя главите, ще ги накълцам на парчета”.

По думите ѝ дъщеря ѝ е спасила баба си като е успяла да я вкара в жилището и да изхвърли от там нападателя.

Сега момичето и брат му са при баща си. Децата са много стресирани и не искат да се връщат, докато агресорът не бъде наказан.

Прокуратурата ще иска постоянен арест за Габриел Иванов. Той има предишна присъда за побой, но е бил реабилитиран.

От Софийската районна прокуратура заявиха, че по време на ареста не е установено мъжът да е употребил алкохол или наркотици. "Според думите на дъщеря ми, той е изглеждал страшен, блед като призрак. Детето казва, че са се виждали кафяви дупки по ръцете и краката му, тъй като е бил бос", разказа обаче Люцканова.