„Аз отговарям за общото ръководство на отдела. Аз съм главата най-отгоре, имам над 600 служители. Как мога аз да преценя“. Така бившият директор на КАТ-София Тенчо Тенев отговори в „Тази сутрин“ на обвиненията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че не упражнил достатъчен контрол по случая „Семерджиев“.

Той уточни, че неговата служба два пъти е изпращала сигнали до прокуратурата за Георги Семерджиев – през 2014 г. и 2016 г. През лятото на тази година Семерджиев предизвика тежка катастрофа на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени. Оказа се, че е карал карал с включена полицейска лампа и със скорост 166 километра в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици.

Относно войната по пътищата и зачестилите катастрофи Тенев коментира, че шофьорите станали по-невъзпитани и с по-неадекватни реакции. По думите му контролът е занижен заради промени в „щатното разписание на хората, които отговарят за превенция на пътя“.

Бившият шеф на КАТ-София каза, че докато той е бил директор, двама служители на „Пътна полиция“ са били уволнени за корупция.

Гледайте целия разговор във видеото!