В „Тази сутрин“ ви показахме клип от „Фейсбук“ групата "Видяно в Перник", в който се вижда наводнена улица.

Стефан Георгиев пише: "Вече седем месеца сигнали до ВиК-Перник и никакъв резултат. Спукан водопровод на ул. "Синчец". Пътят е замръзнал и са изкопани две огромни дупки. Преминаването на автомобили и хора е опасно. Какво трябва да се случи? Вземете мерки!“

Разрушен тротоар, огромна дупка, киша и купища лед - това откри екипът на bTV при проверка на място.

Преминаването на колите по ул. „Синчец“ може да се сравни с офроуд предизвикателство - дори джиповете се затрудняват.

От общината заявиха за bTV, че са предавали сигнали до водоснабдяването в града и увериха, че увреденото общинско имущество в следствие на изкопните работи при отстраняването на аварията ще бъде за сметка на ВиК-Перник.

Броени часове след излъчването на сигнала от пернишкото ВиК вече са отстранили проблема, но щетите от спукания водопровод с месеци остават.

„Щетите до два месеца ще се отстранят, тротоарът до два месеца ще се направи. Ледът ще го изгребем, само малко да отпусне времето“, каза Емил Пейчинов от ВиК-Перник.

Оказва се, че подобни проблеми на ул. „Синчец“ не са прецедент. Вода тече от месеци и до къщата на Таня Стойнева - само на няколко метра от вече ремонтираното място.

Според водоснабдяването в града авариите се отстраняват, макар и бавно.

„На ден имаме доста аварии, не почиват хората, работят постоянно и тези, които са с по-малък дебит, с по-малки аварии, остават във времето. Отстраняваме ги и тях, на ден се установяват от 6-8 до 10 аварии. Просто на моменти се получава закъснение, не може да се смогне за всички аварии“, обясни Емил Пейчинов.

Жителите в квартала обаче смятат, че от ВиК-Перник не са си свършили работата и продължават да подават жалби по казуса.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!