Радост за посетителите на зооцентъра в Добрич, които могат да видят види три бебета дългоноси мечета. Родителите им са обитатели на парка от година и половина, а малките са само на два месеца.

"Мечетата Ин и Ян са двойка, имаме три малки бебета, които се родиха през май, но ги държахме отделени с майката вътре. Тя ги захрани и днес е денят, в който ги пускаме във външното ограждение да се запознаят с баща си", обясни Хриситян Христов, директор на Зооцентъра. 

Малките все още нямат имена, те са мъжки. Във "Фейсбук" страницата на Центъра за защита на природата и животните в Добрич могат да се изпращат предложения за имената на мечетата.

"Срещата между малките мечета и бащата мина добре, въпреки че винаги има рискове. Мъжките в природата живеят извън племето на майките и малките и затова не знаехме каква ще е реакцията, когато са в плен", каза зооинженерът Атанас Атанасов.

"Те са животни от тропическата джунгла, обичат да има растителност и да се катерят, обичат да се къпят и да плуват", обясни той, като посочи че са им осигурени необходимите условия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!