Таксиметрови шофьори се събраха на протест на пл. ''Батенберг'' в столицата. Представителите на бранша се обединяват в подкрепа на своя колега Апостол Вълчев, който в края на 2017 година беше прострелян по време на работа от двама клиенти край Ямбол.

Протестът е организиран от Националния таксиметров синдикат. На него присъства и самият Апостол Вълчев, както и неговите родители. 

''Последиците са до края на живота ми, изрязан бял дроб, проектил в сърцето, в меките тъкани. Необратими последици‘‘, каза той. 

След случката започват серия от съдебни дела. Намалени са присъдите на извършителите - от предумишлен опит за убийство с цел грабеж на сплашване със средна телесна повреда. Според Апостол Вълчев делото е върнато на Апелативен съд без причина и съдът изменя члена, по който делото е подведено.

‘‘Очаквам адекватни присъди. Искам присъдите от първа инстанция да се върнат – 16 години на единия и 6 на другия'', заяви той в ефира на ''Тази сутрин''. 

Недоволството ще се премести пред Съдебната палата, като се очаква да продължи до 9 ч., когато е насрочено и делото във Върховния касационен съд.