Зрители сигнализираха bTV за хвърляне на димки и пиратки в коридорите на студентско общежитие в столицата.

На любителски кадри, разпространени в интернет, се виждат група младежи, които хвърлят фойерверки и се забавляват. Заради бомбичките коридорите в общежитието са задимени, а една от лампите е съборена.

Снимка: btvnovinite.bg

bTV се свърза с автора на клипа, но той не пожела да застане пред нашата камера, за сметка на това обаче се съгласи да разговаря с нашие екип по телефона.

„Случката е от 2019 г. Бяхме още студенти и посрещнахме Нова година. Всички участващи във видеата вече са завършили. Сега осъзнаваме, че е било глупост, но тогава бяхме млади. Извинявам се за нашите безразсъдни грешки“, заяви мъжът.

„Това е неприятен и недопустим инцидент. Внасянето на пиратки и димки е забранен, а контролът е много строг“, коментира доц. Георги Ангелов от ТУ-София, чието е общежитието, където се е разиграла случката.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му „това не е ежедневие, а изолиран нежелан случай“.

„ТУ е предприел доста действия по подобряването на жилищните условия пр5ез последните години. Нашите общежития отговарят в общ план на противопожарните изисквания и върху тях има контрол“. Това коментира доц. Георгиев в отговор на въпроса дали хвърлянето на пиратки няма да доведе до пожар в общежитието.

По случая се провежда проверка, а каква санкция ще бъде наложена на извършителите на това действие, предстои да се изясни, предвид че са завършили, каза доц. Ангелов.