Сигнал за незаконен строеж в парка на Сандански е подал Яне Янев до новата етична комисия на ГЕРБ. Лидерът на РСЗ обяви това при гостуването си в предаването „Тази сутрин”.

„В момента всеки, който влиза в парка на града, на по-малко от 50 линейни метра от езерото на Сандански се копае това, което виждате. Това е изключително държавна собственост, държавен горски фонд и гражданите ме питат, г-н Янев как е възможно държавна гора да се копае и да се събарят цели баири”, каза бившият съветник на премиера Бойко Борисов.

Той показва и документи, за да потвърди тезата си.

На обвиненията кметът Кирил Котев отговаря също с документи.

„С документи ще отговоря, това е въпросният имот, за който той спомена, аз твърдя и ще ви дам документи на вас, че този имот е частен. Имам документи от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, които ще ви ги дам. Това е частен имот и има необходимите разрешения, за да направи тези изкопи, които са в момента. Парка не попада в тези граници”, каза за bTV кметът на Сандански Кирил Котев.

Имотът има Подробен устройствен план (ПУП) от 2014 г., а бъдещият обект най-вероятно ще бъде паркинг към частен имот.

Яне Янев е изпратил сигнал и до земеделското министерство, защото държавен горски фонд няма как да стане частна собственост. А кметът е първият, проверяван от новата етична комисия на ГЕРБ.

„Не се чувствам феодал, спокоен съм, защото Сандански е малък град, всички се познаваме и всеки може да си направи сам за него извода дали има феодализъм в Сандански или няма”, обяви Котев.