13-годишното момче, което беше ранено с въздушна пушка на детска площадка в Сливен ще бъде оперирано, за да бъде извадена сачмата, предаде кореспондент на bTV.

Според родителите на детето стрелбата е била на косъм да причини по-голяма трагедия, тъй като сачмата попада във врата на момчето, но по чудо не е засегнала по-сериозни кръвоносни съдове.

В неделя петокласникът Панайот и приятелите му играят футбол на площадката в квартал „Стоян Заимов”. Около 18 ч. децата се приготвят да тръгват, когато започва стрелба.

„Тъкмо си прибират децата работите да си идват, синът ми беше клекнал на стадиона, както си прибира детето дрехите идва сачма от блока, от някакъв блок, той е видял откъде дойде сачмата”, разказа майката на момчето Ангелина Митева.

Според майката децата повикали полицията. Момчето е откарано в болница с рана във врата, но вън от опасност.

При стрелбата с въздушна пушка леко пострадало е още едно дете. „Доколкото разбрах е имало едно, което е избягало, което не е приоритет, защото не е доведено с линейка, нито близките са го довели до този час”, допълва д-р Азим Азимов от спешното отделение.

Детското игрище е между жилищни блокове. До късно снощи полицейски екипи обикаляха всеки апартамент, но извършителят остава неизвестен. Според закона притежателите на такъв тип оръжие не подлежат на регистрация.

Близките настояват стрелецът да бъде издирен и да понесе последствията от стореното.