Стефановден е. Имен ден празнува и музикантът Стефан Вълдобрев.

„Кръстен съм на на дядо ми. Прекрасен човек, много сдържан и мълчалив за разлика от мен. С благ поглед и много тънка полуусмивка. Той беше дърводелец и постоянно си свирукаше, докато майстори нещо. С колело обикаляше из село Шейново, там минаха детските ми лета“, каза в "Тази сутрин" музикантът.

Той допълни, че 2021 г. е била прекрасна за „Обичайните заподозрени“, защото са имали много концерти и са издали нов албум след пет години пауза.

„Предишният албум „Десет и половина“ беше толкова успешен, че пет години не направихме нищо ново. Новият „Жълт код“ излезе през май. В него включихме и песента „Лепило за брада“, която излезе през 2019 г., малко преди Коледа, а премиерата ѝ бе в bTV“, припомни Стефан Вълдобрев.

Тази вечер „Обичайните заподозрени“ ще имат концерт в столичен клуб.

„Години наред правихме концерти на 27-и и ги кръстихме „Десетдневката на „Обичайните заподозрени“, защото празнуваме накуп всичко. На 26-и е роден китаристът ни Миро. Стунджи и аз имаме имен ден днес, на 1 януари пък е именият ден на Еко, който всъщност се казва Веселин. И, разбира се, на Ванката Лечев именият ден на 7 януари“, уточни певецът.

Той призна, че никога не си казва „По-полека“, просто светът от две години му го казва и може би е за добро. Групата се готви и за концерт на 1 януари от 14 часа на Централния плаж във Варна.

„Пожелавам на себе си и на зрителите през 2022 г. да се върне радостта ни от работата, от срещите ни с хората“, каза Стефан Вълдобрев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!