В името на оцеляването трябва да се забрани и театърът, според мене, защото вътре хората са заедно. Сега, за да оцелеем, трябва да се отчуждим насила и нарочно. Това сподели в ефира на bTV Стефан Мавродиев по темата за театрите и кризата.

"Театърът е една лечебница, в която човек се връща към себе си и към истинските, големите ценности. Така човек се ориентира как да продължи в живота си. Сега се препоръчва да стоим отчуждени и изолирани, но се прави в името на оцеляването", категоричен е Мавродиев.

За актьора смисълът на човешкия живот е в заедността. Според него отчуждението между хората няма да доведе до нищо хубаво: "Усещам, че хората, вече без да искат, странят един от друг и започва да им става навик."

Стефан Мавродиев не хареса думата "оцеляване". "Усамотяването и социалното изтласкване много обърква всички. Страх ме е от този страх. Той наистина ни разделя!", отбелязва той.

В театрите непрекъснато падат представления, защото няма публика, а има и болни актьори. Въпреки това според него контактът с публиката няма да се загуби.

В момента репетира нова роля с режисьора Боян Крачолов. Скоро ще посрещне и 77-ия си рожден ден: "Не това няма как да бъда аз, аз съм на 17, 27, 37... Но 77 - звучи странно."

Повече вижте във видеото.