„Всеки ход, който е направен, и всяко решение, което вече е взето, са правилни. Не е полезно да се връщаме назад и да разсъждаваме“. Това заяви пред bTV председателят на „Български възходСтефан Янев относно връчения от президента трети мандат, който отиде при БСП.

„Сега е необходимо да участваме в диалог и да търсим решение“, посочи той и отказа да коментира дали Румен Радев е бил повлиян от скандала с „Нексо“.

„Това, че „Български възход“ е създал среда за диалог, не означава, че сме били вторачени в третия мандат. Реалността е такава, че една парламентарна група с 12 депутати трудно би могла да говори по определени политики и те да бъдат чути от другите партии. Разбира се, го правим, но вариантите за този мандат бяха няколко“, коментира Янев.

„През последните месеци се промени публичното говорене. Диалогът и лидерските срещи са тема, която съм поставил още в началото на 48-ото Народно събрание, но виждаме, че сега е избран вариантът да се говори през медиите, а това носи усещането, че нещо се е променило“, каза още той.

Според него лидерската среща няма за цел да реши всички въпроси, а да определи основните насоки на бъдещия разговор и да провери какви са нагласите и до колко може да се разчита на сформиране на мнозинство.

Лидерът на „Български възход“ посочи, че и този път е важно да има коалиционно споразумение и уточни, че все още партията му няма покана за среща.

Какво още каза Стефан Янев – чуйте във видеото.