Какво беше казано и какво – премълчано, на ключовата среща между Джо Байдън и Владимир Путин в Женева?

Журналисти и анализатори от цял свят не свалиха очи от двамата лидери още с пристигането им Швейцария. Всеки жест, дори поглед бяха внимателно анализирани и интерпретирани в смисъла на отношенията между САЩ и Русия оттук нататък.

„Това са двама политици, които се познават добре, но нямат особено висока лична съвместимост, както и политическа, предвид принципните разногласия по цял спектър от въпроси. Точките за сближаване са малко, но фактът, че настъпи едно разреждане в напрежението между двамата лидери е вече някаква крачка към повече позитивизъм“, коментира в „Тази сутрин“ журналистът Валери Тодоров.

А според политолога Антоний Тодоров по време на срещата Байдън и Путин са се държали любезно един към друг, но без симпатия.

„Между тях няма лична симпатия, но и двамата изглежда искат да поправят малко отношенията си“, посочи Тодоров.

Единият от въпросите, който като че ли предварително беше решен от страна на руския президент, е темата „Украйна“, която за Русия на практика представлява казус, свързан с НАТО, посочиха двамата анализатори.

„Путин каза, че решението за Украйна минава през Минските споразумения. Там обаче САЩ не участват. Това вероятно беше посланието, което той искаше да отправи към Байдън“, коментира още Тодоров.

Чуйте целия анализ във видеото.