Жителите на Берковица сигнализират, че спортната зала в града е в окаяно състояние. Във видеоклип те показаха, че е опасна за децата, които тренират в нея. Местните обясниха, че залата е запечатана дни след излизането на клипа в публичното пространство.

Васил Янев е треньор по футбол в Берковица. По думите му въпреки лошото състояние на залата са тренирали. Преустановили са тренировките преди година, след като тя вече станала опасна. 

Снимка: btvnovinite.bg

Треньорът на отбора по ръгби Цветков посочи, че до преди няколко дни са използвали залата, въпреки че покривът тече и не се отоплява. 

Авторът на клипа и общински съветник Милован Пантелеев в града каза: „Община Берковица имаше прекрасната възможност да има нормална и многофункционална зала. С едно постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 1 млн. лв., но тези пари бяха инвестирани в залата. Кметът еднолично е пожелала да бъде финансиран ремонтът на пл. „Йордан Радичков“. 

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът Димитранка Каменова отговори, че последният ремонт на залата е бил през 2001 г.

„На 25 юни тази година заделихме 65 хил. лв. за работен проект за реконструкция на залата. През месец януари ще започнем публично обсъждане за поемане на общински дълг за залата“, каза тя. 

Според нея в края на следващата година залата трябва да е ремонтирана. Дотогава спортните клубове в града ще могат да тренират в салоните на училищата в Берковица, когато са свободни. Пантелеев отвърна, че това е третото проектиране на залата.