Отложиха делото срещу нападателя на Християн Пендиков в Охрид. Причината - защитата не разполага с всички събрани доказателства. 

Делото започна в 9:30 ч., но само половин час по-късно беше прекратено. Адвокатът на Илия Спасески изтъкна, че на защитата не са предоставени абсолютно всички събрани към момента доказателство от страна на прокуратурата. Сред тези доказателства са и заснетите записи от охранителните камери.

Нападението над Християн Пендиков в Охрид се е случило пред очевидци, които е трябвало да се явят вчера в съда. Част от тях обаче не са го направили. Затова пък в съдебната зала е имало засилено присъствие на представители от македонските медии.

В част от местните медии, не във всички, днес се лансира тезата, че Християн Пендиков ще бъде разпитан от прокуратурата, защото е обидил македонския народ и Северна Македония.

Припомняме, че в интервюто си за bTV той каза, че българите в Северна Македония са заплашвани и е нещо нормално да бъдат обиждани, както и че се чувстват репресирани. Това е и причината някои медии в страната да твърдят, че той може да бъде съден за тези си думи.

Делото се отлага за 5 април, отново от 9:30 часа. Тогава е възможно да има и някаква развръзка по казуса.