Дъждът на прохода „Петрохан“ се обърна на сняг. Видимостта е силно намалена, както заради снеговалежът, така и поради мъгла от 50 м до 100 м. Шофьорите трябва да бъдат много внимателни. Пътят е хлъзгав и мокър. 

Много от автомобилите, които минават през прохода, са с летни гуми, освен това правят резки маневри, които не са подходящи за такъв терен. Има закъсали коли със задно предаване.

Пътуващите през прохода обаче ги очакват и красиви гледки на покритите със сняг есенни дървета.

От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават, че снеговалежи има и по пътя към пункт Гюешево и на Троянския проход. Временно е ограничено движението на МПС-та над 12 т през Троянския проход поради снеговалеж, съобщават от пътното ведомство.

НИМХ издаде за днес предупреждение от втора степен - оранжев код, за 11 области от Западна България. С понижението на температурите дъждът ще се примесва със сняг, а за областите София-град, София-област, Перник и Кюстендил е в сила предупреждение и за снеговалеж.

Предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни валежи от дъжд, е в сила за днес в 13 области на страната, които основно са в Северна и в Централна България.

Без предупредителни кодове за дъжд и сняг са само четири области в страната - Видин, Добрич, Варна и Бургас.