Трима спасени при тежка катастрофа в река. Хората са живи благодарение на бързата реакция на мъж, успял да ги извади от обърналата се във водата кола.

Нещастието се случи преди дни в монтанското село Доктор Йосифово, когато лек автомобил с четирима души се преобърна през мост. Съоръжението е в ремонт, а в нощта на инцидента на работа е 31-годишният Цветан Цветанов, който е пазач.

Снимка: btvnovinite.bg

„Видях, че колата е по таван и се пълни с вода. Обадих се на 112, след което оставих телефона и влязох във водата”, разказва мъжът.

Бързо успява да отвори вратите, но не и да ги освободи от обезопасителните колани. Като нощен охранител на строителни материали обаче носи в себе си нож.

„Нямаше как да ги извадя, без да отрежа коланите. Добре, че имаше с какво. За една-две минути колата се напълни половината с вода. Хората отвътре пищяха, викаха”, продължава разказа Цветан.

Докато той вади тримата пострадали, на мястото се струпват хора. Няколко души слизат при него. Много от тях обаче снимат случващото се в пропастта.

Снимка: btvnovinite.bg

„Може би ги е било страх да дойдат и да помогнат. Може би са изпитвали ужас от това, което са видели. Така са преценили, че трябва да направят – това са направили. Аз прецених, че трябва да спася хората и това направих”, казва Цветан.

Мъжът дълго ще преживява шока от нещастието, но е научил ценно за себе си: „Няма невъзможни неща за човека. Той може да направи всичко, стига да има желание.“

Едно желание и няколко действия, които преобръщат човешки животи.