Да спасиш човешки живот в момента, в който самият ти ставаш родител. Това преживя младши сержант Атанас Секулов от поделението в Благоевград. Мъжът прилага алтернативен метод за спасяване на припаднал човек. Минути по-късно съпругата му ражда момиченце – Мария.

По време на обедната си почивка Атанас Секулов решава да отиде да пазарува, за да почерпи колегите си, защото всеки момент очаква бебе. Докато се реди на опашката, чува викове.

Снимка: btvnovinite.bg

„Чух някакви писъци, крясъци от жени, суматоха. Първоначално си помислих, че някой е откраднал някакъв телефон“, разказва Секулов. Секунди по-късно вижда припаднало момче.

„Един възрастен човек седеше над момчето, биеше му шамари, опитваше се да му извади езика, той вече беше пребледнял. Човекът се опитваше да му отвори устата, но челюстта беше силно притисната“, разказа военнослужещият.

В този миг Атанас си спомня как преди години, по време на селски събор, пред погледа му човек спасява друг с ухапване на пръста на крака. Действа светкавично.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ухапване по палеца – свалям чорапа, ухапвам го. Хващам му крака, втори път го ухапах и мръдна“, разказа още Секулов.

Животът на момчето е спасен, а развълнуваната му майка идва да благодари на войника. Пожелава му да има повече хора като него. Минути по-късно той получава втората добра новина за деня – станал е отново баща.

Снимка: btvnovinite.bg

Споделя, че не се чувства герой. Пожелава си само повече здраве, щастие и късмет за съпругата и детето му. Но за близките на момчето Атанас винаги ще е героят, спасил сина им. А за командира и колегите му той е пример.

След като момчето се възстанови, войникът ще отиде да се запознае с него и да му вдъхне кураж.