Медицински одит влиза в болницата в Сливен след смъртта на дете, която предизвика напрежение в града. 15-годишното момиче издъхна 5 дни, след като беше прието с болки в корема. Според родителите детето им не е било оперирано навреме.

Официално няма диагноза, а в болничния лист е записано, че има болки в корема, гадене и повръщане.

От ръководството на болницата в Сливен отказаха да застанат пред камера с аргумента, че в момента върви вътрешна проверка.

„Искам справедливост, казаха пуснете система, удряйте бусколизин – това беше лечението“, сподели Стефка – майка на момичето. Според бащата от сряда до неделя не са положени никакви грижи за детето и не е била поставена диагноза.

„Осем системи са ѝ ударили, както и упояващи лекарства – те я умориха“, твърди той.

„По време на престоя в болницата момичето е имало периодични болки, направени са му всякакви изследвания. Консултирано е неколкократно с хирург и в последния ден е решено да бъде преведено за оперативна интервенция. В отделението са проведени необходимите консултации. Това е едно голямо момиче с наднормено тегло, на 15 години то тежи 115 кг. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи. Симптоматично лечение има, има данни за възпалителна активност“, обясни д-р Люба Бъчварова, началник на детското отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Близките на детето протестират пред болницата, а бащата на детето се обърна към министъра на здравеопазването да пусне проверка в здравното заведение.