Анестезиолози от столицата отиват в Гоце Делчев, за да помогнат на отделението, останало без специалист след смъртта на д-р Милан Първанов. Медикът почина след борба с коронавируса. Д-р Неда Бакалова е сред новите попълнения. Тя и друг път са идвала в гоцеделчевската болница, по думите ѝ отделението не е същото без д-р Първанов. 

„За момента сме спасили положението. Ще започна да идвам по-често и за по-дълго. Още няколко колеги от София също ще идват и така ще закрепим положението“, заяви д-р Бакалова. 

Тя допълни, че в столицата работи в специализирана  болница по кардиохирургия, а в Гоце Делчев работата е по-разнообразна и се среща с различни пациенти. 

Директорът на лечебното заведение д-р Петър Филибев обясни, че са се обърнали за помощ към няколко столични болници, но ще работят с медици предимно от „Св. Екатерина“. 

По думите му софийските лекари прекарва около седмица в болницата в Гоце Делчев и работят на ротационен принцип. Така, в болницата постоянно има анестезиолог. 

„Търсим за постоянно анестезиолог, но по ред причини не искат да работят в болницата. Като цяло София е по-привлекателно място за живеене, възможностите за развитие са по-големи, заплатите също“, добави д-р Филибев.